Mleté řízečky z kuřecího masa
Recept pro dnešní den od šéfkuchaře restaurace V Kolkovně Martina Faltuse.
Suroviny:
500 g kuřecích stehen bez kosti a kůže
0,1 l smetany nebo mléka
50 g eidamu
sůl a pepř
strouhanka
Postup:
1. Maso semelte, dejte do mísy a zalijte smetanou nebo mlékem.
2. Přidejte strouhaný sýr, okořeňte a vytvořte malé bochánky.
3. Obalte ve strouhance nebo v trojobalu.
4. Pečte na rozpáleném oleji dozlatova a poté pokládejte na papírový ubrousek, aby se odsál přebytečný tuk.
5. Podávejte s bramborovou kaší nebo s bramborem.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor


Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.