Přivítejte jarní dny v ekocentru v Oldřichově

11. březen 2014

S prvními jarními dny pořádají v ekocentru Oldřichov v Hájích několik tematických akcí.

Každoroční malou slavností je Žabí festival, uskuteční se 22. března. Jako obvykle se bude zabývat především ochranou obojživelníků a nevynechá ani naučné aktivity a hry pro všechny věkové skupiny. Na vlastní kůži poznáte, jak pomáhá sliz udržet dostatečně vlhká těla obojživelníků, změříte si, jak daleko doskočí člověk a žába v poměru k délce vlastního těla. Budete moci prožít život žabky a prohlédnout si migrační bariéry podél silnice u Šolcova rybníka.

Veřejností oblíbený Den země proběhne 26. dubna a tematicky bude zaměřen na hospodářská zvířata. Formou zábavných a naučných aktivit připomene význam původních českých plemen hospodářských zvířat. Děti se budou moci svézt na huculských koních nebo si vyrobit upomínkový předmět. Nebude chybět divadlo a vystoupení hudební skupiny.

Žabí festival - ilustrační foto

Během Krajského dne včely, který se koná 24. května, se dozvíte, o co všechno se musí postarat včela během svého krátkého dospělého života. Přijedou nejen včelaři, kteří budou nabízet své produkty, ale i prodejci nabízející právě potřeby pro včelaře. Návštěvníci si vyzkouší například výrobu svíčky ze včelího vosku metodou namáčení.

autor: Ekocentrum Oldřichov v Hájích
Spustit audio