Lehké rýžové lívance
Lehký recept od Věry Hotařové, který zazněl v Apetýtu v úterý 11. září.
Suroviny na 4 porce:
200 g uvařené rýže, 100 g drůbeží šunky, 8 vajec, 200 g strouhaného 20% sýra, 2 lžičky olivového oleje, mletý pepř, paprika
Příprava:
Vejce rozšleháme, vmícháme do nich uvařenou rýži, nadrobno pokrájenou šunku, strouhaný sýr, pepř a posekanou pažitku. Promícháme. Na pánvi rozhřejeme olej a klademe do něho směs, z které tvoříme malé lívanečky. Opékáme je z obou stran. Podáváme se zeleninovým salátem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka