Grilovaná jablka
Recept z Apetýtu, kterým v úterý 7. května provázela Věra Hotařová.
Suroviny:
2 jablka, 30 g másla, 100 g sušených brusinek, 50 ml javorového sirupu (nebo tekutého medu), 15 - 20 g tmavého cukru, špetku mleté skořice, pečicí papír
Příprava trvá 20 minut. Ideální teplota grilu: nepřímý střední žár 180° - 230°C.
Postup:
Rozkrojte jablka na čtvrtky, odstraňte z nich jádřince a nakrájejte je na plátky. V misce smíchejte brusinky, sirup nebo med, cukr a plátky jablek.
Z pečicího papíru vystřihněte čtyři čtverce cca 40 x 40 cm. Každý kousek pokrčte a namočte do proudu vody, opatrně vyždímejte - papír pak bude poddajnější.
Do středu každého čtverce dejte čtvrtinu jablečné směsi a ještě čtvrtinu másla. Konce pečicího papíru dejte k sobě, stočte a balíček uzavřete i po bocích.
Připravte gril na nepřímé grilování – shrňte opatrně rozžhavené uhlíky ze středu do stran grilu. Mezi hromádky uhlíků položte odkapávací alobalovou misku.
Balíčky s jablky dejte na rošt a grilujte 10 - 15 minut. Hotové jablka nechejte v balíčku a servírujte na talíři nebo v misce. Přidat můžete i zmrzlinu.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.
František Novotný, moderátor


Setkání s Karlem Čapkem
Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.