Pečené vepřové kotlety s fenyklem
Recept zazněl v dnešním Apetýtu, který moderovala ze Zlína Věra Hotařová.
Suroviny:
2 hlízy fenyklu, 60 ml olivového oleje, 800 g rajčat, 10 čerstvých větviček tymiánu, 4 vepřové kotlety s kostí, sůl
Postup:
Troubu předehřejeme na 200°C. Fenykl nakrájíme na tenké plátky, ve velké pánvi rozehřejeme 2 polévkové lžíce oleje, přidáme fenykl a smažíme asi 5 minut, aby mírně změknul. Pak fenykl dáme do velkého pekáče.
Rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme na kostky, přidáme k nim tymián, vložíme do pekáče a vše dobře promícháme. Zbylý olej rozehřejeme na pánvi a smažíme v něm maso, vždy 2 minuty na každé straně. Opečené maso dáme na pekáč s bylinkami a rajčaty, přikryjeme alobalem a pečeme 20 – 25 minut.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor


Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.