Bombajské rizoto
V pořadu Apetýt každý všední den po 10. hodině máte možnost slyšet vybraný recept. Recepty jsou k poslechu v audio archivu pořadu a v textové podobě na těchto stránkách.
Bombajské rizoto
Suroviny:
300 g rýže, ½ banánu, 150 g ananasu, 20 g rozinek, 30 g mandlí, 1 kuře, 100 g cibule, 2 dl smetany, 50 g hladké mouky, sůl, karí, 100 g másla, 1 citrón, sůl
Postup:
Kuře dušené na másle s cibulí vykostíme, prsíčka ponecháme na ozdobu a ostatní maso nakrájíme na kostičky. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme šťávou z kuřete a smetanou, okořeníme kari, povaříme na hladkou omáčku a procedíme. Rozinky, ananas a banán nakrájené na kostičky, a loupané mandle nakrájené na nudličky osmažíme na másle, přidáme maso z kuřete, dušenou rýži, zjemníme trochou omáčky, mírně osolíme, upravíme chuť citrónovou šťávou a promícháme. Při podávání zdobíme na povrchu kouskem kuřete, kouskem ananasu a přelijeme omáčkou.
.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka