Andělská povidla z Rajhradu
Povidla jako od babičky! Velmi jednoduchý recept bez chemie a náhražek od naší posluchačky Lady Hamerníkové.
Budete potřebovat:
1 kg švestek
1,10 až 1,30 kg cukru krystal
kůra z 1 citronu
2 kávové lžičky skořice
100 ml vody
Jednoduchý postup:
1. Švestky vypeckujeme a pomeleme v mlýnku na maso.
2. Vše vaříme na mírném ohni 8 až 10 hodin.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor


Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.