Bláznivý koláč
Proč se tenhle koláč jmenuje „bláznivý“, to už si náš archiv nepamatuje. Možná proto, že je bláznivě jednoduchý a přitom bláznivě dobrý.
Budete potřebovat:
korpus:
3 hrnky hladké mouky
1 hrnek moučkového cukru
5 lžic kakaa
špetka soli
2 lžičky jedlé sody
3/4 hrnku oleje
2 hrnky studené vody
2 lžíce octa
krém:
2 zakysané smetany
1 smetana ke šlehání
ztužovač šlehačky
2 vanilkové cukry
nastrouhaná čokoláda
Postup:
1. Všechny suché ingredience na korpus smícháme dohromady.
2. Přidáme mokré ingredience a důkladně prošleháme.
3. Pečeme na vymazaném a moukou vysypaném plechu.
4. Šlehačku vyšleháme se ztužovačem a spojíme se zakysanou smetanou a vanilkovým cukrem.
5. Směsí potřeme upečenou vychladlou buchtu a navrch nastrouháme čokoládu nebo posypeme čokoládovými hoblinkami (korpus můžeme ještě předtím potřít marmeládou).
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka