Česneková omáčka s bramborem
Recept má Zdeňka Fišerová z Tvarožné po mamince a za ty roky, kdy toto jídlo dělává, už ho dělá hodně podle oka a chuti. U nich doma se tato omáčka jí už po tři generace.
Budete potřebovat:
sádlo
polohrubá mouka
česnek
masový, nebo zeleninový vývar
drcená majoránka
brambory
sůl, pepř
POŠLETE SVŮJ RECEPT
Máte i vy nějaký recept, o který byste se rádi podělili? Staňte se součástí Apetýtu a pošlete nám ho! Recepty můžete posílat na mail apetyt@rozhlas.cz nebo poštou na Český rozhlas Brno - APETÝT, Beethovenova 4, 657 42, Brno. Budeme rádi, když k mailu nebo do dopisu přidáte fotografii uvařeného nebo upečeného jídla.
Postup:
1. Na sádle opražíme rozdrcený česnek dorůžova.
2. Poté zasypeme polohrubou moukou a rozmícháme, aby vznikla světlá jíška.
3. Jíšku zalijeme vývarem a vaříme do zhoustnutí.
4. Dle potřeby přisolíme. Do hotové omáčky nakrájíme, nebo přes sítko na bramborový salát protlačíme oloupané brambory uvařené ve slupce.
5. Vše promícháme a nakonec přidáme drcenou majoránku.
6. Podáváme s uvařeným, nebo uzeným kolenem, místo masa můžeme přidat vejce uvařená natvrdo.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor


Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.