Cuketový závin s čerstvým sýrem

Hledáte inspiraci pro slaný závin? Máme pro vás recept, který je lahodný, svěží a ještě vám pomůže s konzumací případných zásob cukety.

Budete potřebovat:

1 balení listového těsta (400 g)
1 střední cuketa
200 g čerstvého sýra
cibule
2 vejce
1 stroužek česneku
strouhanka
máslo

Postup:

1. Cibuli nakrájíme nadrobno, cuketu nahrubo nastrouháme.

2. Prosolíme ji a necháme vypotit.

3. Vymačkáme přebytečnou vodu, na másle zpěníme cibuli a přidáme cuketu.

4. Podusíme a necháme vychladnout.

5. Promícháme s najemno nastrouhaným čerstvým sýrem, prolisovaným česnekem a dochutíme solí a pepřem.

6. Vejce rozkvedláme, trochu si necháme na potření závinů a zbytek promícháme s cuketou.

7. Těsto rozdělíme na dva díly a rozválíme.

8. Lehce posypeme strouhankou a na každou placku rozetřeme náplň.

9. Srolujeme, potřeme vejcem a na několika místech propícháme vidličkou.

10. Pečeme v předehřáté troubě zhruba 25 minut na 190 stupňů.

autor: Zuzana Plíšková

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.