Irské vepřové maso dušené v zelenině
Recept z Apetýtu s Marcelou Antošovou ve středu 28. prosince.
Suroviny:
500 g vepřového masa, 500 ml vývaru, 2 velké cibule, 2 velké mrkve, polovina celeru, pórek, 3 oškrábané brambory, bobkový list, tymián a rozmarýn, sůl, olej
Postup:
Na oleji osmažte na kousky nakrájené maso. Nechejte maso pustit šťávu a opečte. Přidejte najemno nakrájenou cibuli. Vložte do zapékací mísy, přelijte vývarem, osolte, poklaďte plátky zeleniny a nahoru naložte brambory. Vše okořeňte nejlépe čerstvým kořením, zakapejte olejem a asi hodinu nechte péct.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka