Kapr bez kostí
Tento recept našla Zuzka Plíšková v dvacetileté historii Apetýtu! Stejně jako další tři recepty, které tento týden ve vysílání uslyšíte, pochází z časopisu Vaříme z Apetýtem z roku 1996. Tehdy jej redaktorky pořadu získaly od posluchačky Ludmily.
Budete potřebovat:
1 středně velký kapr
máslo
sůl, pepř
kari
mletá paprika sladká i pálivá
česnek
dochucovací zeleninová směs
Postup:
1. Kapra naporcujeme na menší díly, okořeníme, osolíme a v pekáči podlijeme.
2. Přikryjeme plátky másla a dáme do trouby vyhřáté na 250 stupňů na 15 minut.
3. Poté zkontrolujeme, jestli je ryba ponořená ve štávě, pokud ne, dolijeme vřelou vodou.
4. Vrátíme do trouby a stáhneme teplotu na 80-100 stupňů.
5. Takto v troubě necháme přes noc a ráno máme kapra bez kostí.
6. Podáváme s chlebem, nebo bramborem s pažitkou.
1 středně velký kapr
máslo
sůl, pepř
kari
mletá paprika sladká i pálivá
česnek
dochucovací zeleninová směs
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.
František Novotný, moderátor


Setkání s Karlem Čapkem
Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.