Letní linecký koláč s krémem a jahodami
Když tenhle dezert předložíte návštěvě, nejspíš na vás už nezbude. Je totiž naprosto vynikající.
Budete potřebovat:
těsto:
300 g hladké mouky
200 g másla
80 g cukru krupice
1 žloutek
krém:
400 ml mléka
1 vanilkový pudink
1 vanilkový cukr
50 g moučkového cukru
60 g másla
jahodový džem
jahody
Postup:
1. Vypracujeme těsto z mouky, másla, cukru a žloutku.
2. Vyložíme jím koláčovou formu.
3. Těsto vidličkou několikrát propícháme, upečeme ve středně vyhřáté troubě a necháme vychladnout.
4. Připravíme krém: Z mléka, pudinkového prášku a vanilkového cukru uvaříme hustý krém a necháme ho vychladnout.
5. Změklé máslo vyšleháme s moučkovým cukrem do pěny.
6. Postupně přidáváme vychladlý pudink, dokud nevznikne hladký krém.
7. Korpus potřeme jahodovou marmeládou, naplníme krémem a ozdobíme jahodami.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.
František Novotný, moderátor


Setkání s Karlem Čapkem
Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.