Rohlíčky ze zakysané smetany

Recept z Apetýtu s Blankou Kovandovou ze čtvrtka 12. dubna.

Suroviny:
45dkg hladké mouky, 1 Hera, 1 zakysaná smetana (200g), případně půl prášku do pečiva

Postup:
Mouku, Heru a kysanou smetanu zpracujeme v hladké těsto. Těsto pak rozdělíme na osm dílů a na chvíli necháme odpočinout v lednici. Postupně vyndáváme, každý díl vyválíme na placku, kterou rádýlkem rozdělíme na osminky. Na každý trojúhelníček položíme čajovou lžičku náplně, třeba domácí povidla, lze dát i tvaroh, mák, ořechy...

Poté trojúhelníček zatočíme do rohlíčku a hotové rohlíčky klademe na pečící papír. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 10 minut. Rohlíčky jsou hotové, když na krajích zrůžoví, celkově budou bílé a zespodu krásně zlatavé. Ještě teplé rohlíčky obalujeme v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým cukrem.
Z této dávky je asi 64 kusů.

autor: Blanka Kovandová