Šátečky s jablečnou náplní

Další tip, jak zpracovat úrodu jablek, představila Marcela Antošová v Apetýtu vysílaném ve středu 3. října.

Suroviny:
300 g hladké mouky, 125 ml mléka, 250 g tuku, 2 žloutky, 20 g kvasnic, 2 kostky cukru, špetka soli, vejce na pomazání, do náplně skořice a cukr dle chut

Postup:
Začneme tím, že si uděláme jablečnou náplň, aby nám stačila vychladnout. Poté dobře vypracujemem těsto a hned děláme šátečky. Rozválíme na tenký plát a rozdělíme na čtverečky a plníme náplní. Šátečky potřeme vejcem a necháme půl hodiny odpočinout na plechu.

Náplň:
Jablka nastrouháme nahrubo (bez jádřinců a slupek), podusíme na másle s kouskem skořice a cukrem. Když je náplň dostatečně hustá sejmeme z plotýnky a dle chuti ještě přisladíme. Necháme vychladnout. Pak teprve plníme šátečky.

autor: Marcela Antošová