Šátečky s jablečnou náplní
Další tip, jak zpracovat úrodu jablek, představila Marcela Antošová v Apetýtu vysílaném ve středu 3. října.
Suroviny:
300 g hladké mouky, 125 ml mléka, 250 g tuku, 2 žloutky, 20 g kvasnic, 2 kostky cukru, špetka soli, vejce na pomazání, do náplně skořice a cukr dle chut
Postup:
Začneme tím, že si uděláme jablečnou náplň, aby nám stačila vychladnout. Poté dobře vypracujemem těsto a hned děláme šátečky. Rozválíme na tenký plát a rozdělíme na čtverečky a plníme náplní. Šátečky potřeme vejcem a necháme půl hodiny odpočinout na plechu.
Náplň:
Jablka nastrouháme nahrubo (bez jádřinců a slupek), podusíme na másle s kouskem skořice a cukrem. Když je náplň dostatečně hustá sejmeme z plotýnky a dle chuti ještě přisladíme. Necháme vychladnout. Pak teprve plníme šátečky.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.
František Novotný, moderátor


Setkání s Karlem Čapkem
Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.