Utopené kotlety v remosce

Recept od Blanky Kovandové, který zazněl v Apetýtu v úterý 2. října.

Ingredience:
Kotlety, brambory, cibule, plátky sýra – všeho přiměřeně podle počtu strávníků, 250 ml šlehačky, sůl, pepř (případně koření, které máte rádi)

Postup:
Dno mísy vymažte nejlépe sádlem a poklaďte na kolečka nakrájenými předvařenými brambory i po stěnách. Osolte, posypte kolečky cibule a na ně rozložte maso. Vykostěné kotlety nejdříve zlehka nařízněte, naklepte a osolte. Zasypte zase cibulí, přikryjte plátky sýra a zakončete plátky brambor – opět posolte. Celé dílo zalijte čtvrt litrem šlehačky a cca 30 minut nechte zapékat.

Tipy:
Použít lze třeba krkovičku a maso můžete předem nakrájet na kousky. Kotlety můžete opéci v remosce jen okořeněné na cibulce a zalít šlehačkou (bez brambor). Maďarské kotlety se opékají na cibulce poprášené paprikou a zalité skleničkou leča s malým rajským protlakem.

autoři: ČRo Brno , Blanka Kovandová