Uzené maso v listovém těstě
Recept z Apetýtu s Marcelou Vandrovou z pátku 20. dubna.
Suroviny:
1 uzená rolka, 1 balíček listového těsta, 1 vejce, sůl
na náplň: 200 gr žampiónů, 2 cibule, 2 lžíce másla, sůl, kmín a petrželka
Příprava:
Uzené maso uvaříme do změknutí. Žampiony pokrájíme na plátky, osmahneme cibulku a na ní orestujeme žampiony, posolíme, pokmínujeme.
Listové těsto vyválíme na obdélník, potřeme ho osmahlými žampiony a posypeme petrželkou.
Vychladlou rolku položíme na těsto, pevně uzavřeme, potřeme vejcem a rolku v těstě vložíme do vyhřáté trouby a pečeme do zlatova. Po upečení krájíme na plátky a podáváme nejlépe s bramborovou kaší a salátem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor


Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.