Valašská velikonoční pečeně

Recept z Apetýtu s Marcelou Vandrovou z pátku 30. března.

Suroviny:
80dkg vepřové kotlety, 20 dkg uzeného masa, 1 velká cibule, 2 rajčata, 1 paprika, 2 dcl vývaru - i z kostky, 15dkg nastrouhaného sýra, 40 dkg uvařených brambor, olej na smažení, zelená petrželka, pepř, sůl

Maso naporcujeme, naklepeme, opepříme a osolíme. Opečeme zprudka na oleji a přendáme do zapékací misky. Na zbytku oleje zpěníme nakrájenou cibuli a v ní podusíme na kostky nakrájené uzené maso, rajčata, papriku a nasekanou petrželku. Podušenou směs zalijeme vývarem a vše povaříme asi 3 minuty.

Směs nalijeme na kotlety, pokryjeme plátky nakrájených uvařených brambor, posypeme sýrem a dáme péct do vyhřáté trouby. Pečeme do zezlátnutí sýra.

autor: Marcela Vandrová