Žmolkovica
Vyzkoušejte recept od Anny Kubáníkové z Vápenic. Poslouchejte recepty Apetýtu každý všední den po 10. hodině.
Budete potřebovat:
litr calvadosu
250 g cukru
100 g nadrobno nakrájené slaniny (méně prorostlé)
trochu vody
Postup:
1. Cukr necháme zkaramelizovat, nalijeme do něj pálenku a podle potřeby a chuti naředíme trochou vody.
2. Vedle na pánvi opražíme slaninu a společně s tukem vmícháme do ochuceného calvadosu.
3. Pijeme co nejteplejší.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor


Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.