Chřest s máslovou strouhankou

Nechte vyniknout jemnou chuť chřestu.   

Ingredience
  • zelený chřest
  • máslo
  • strouhanka
  • sůl

Postup:

  1. Chřestu dolomíme dřevnaté konce – můžeme je využít pro polévkový vývar.
  2. Stonky povaříme v osolené vodě.
  3. Na rozehřátém másle osmahneme strouhanku pěkně do zlatova.
  4. Podáváme s vařenými bramborami, dáme na ně plátek syrového másla a chřest posypeme osmaženou strouhankou.

Související

  • Chřestová polévka

    U chřestu se odlamují dřevnaté konce, ale v kuchyni je můžete využít také.

  • Chřestové rizoto

    Suroviny: 1x svazek bílého chřestu, 1x svazek zeleného chřestu, 1l drůbežího vývaru ( asi je to barbarství, ale pro tyto účely většinou používám bujón v kostce ), 2...

  • Chřestový koláč

    Suroviny: 1 balíček čerstvého bílého chřestu, listové těsto, 4 vařená vejce, 2 čerstvá vejce, 200g dušené šunky, 2dc kysané smetany, bylinková sůl a čerstvě mletý p...

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.