Píchaná buchta 10/3/2007
Těsto:
3 skleničky polohrubé mouky
1,5 skleničky cukru krupice
1 sklenička mléka
1 sklenička oleje
2 celá vejce
1 prášek do pečiva
Poleva:
30 dkg moučkového cukru
1 vanilkový cukr
20 dkg rozpuštěného másla
3 lžíce kakaa
6 lžic rumu
Postup:
Všechny suroviny smícháme, těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a dáme péct do vyhřáté trouby. Ještě teplou buchtu obráceným koncem vařečky propícháme, přelijeme předem připravenou polevou (všechny suroviny smícháme) a posypeme sekanými ořechy.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka