Italská kuchyně - Zapečený lilek
Suroviny: lilek, rajčata, parmazán nebo niva, koření na pizzu nebo provensálské koření, olej
Postup:
Lilek nakrájíme na kolečka asi 1 cm silná, naskládáme vedle sebe na lehce pomaštěný pekáč, na každé kolečko položíme kolečko rajčete, osolíme, okořeníme směsí na pizzu nebo provensálského koření, posypeme strouhaným sýrem. Nejlepší je parmezán, velice pikantní je niva. Dáme zapéci asi na 10 minut.
Podáváme s bílým pečivem jako předkrm nebo rychlé pohoštění.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka


Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.