Radiožurnál a Radio Wave nabídnou reportáže z Fashion Week v Londýně

17. únor 2016

Stanice Českého rozhlasu Radiožurnál a Radio Wave přinesou novinky z letošního Fashion Week v Londýně. Moderátorka Veronika Ruppert odvysílá pro posluchače přímo z místa reportáže a rozhovory o módě, špičkových návrhářích a nových talentech. Na Fashion Week se představí i několik českých návrhářů. Hodnotit je budou experti módního průmyslu včetně zástupců platformy Not Just a Label.

„Připravujeme na 19. a 20. února živé vstupy přímo z centra dění. Posluchači se dozví, jak čeští designéři obstáli v zahraniční konkurenci, jakou mají šanci v Británii prorazit a v neposlední řadě, jaké trendy londýnský týden módy představil na přehlídkových molech,“ uvedla moderátorka Českého rozhlasu Veronika Ruppert.

Fashion Week patří k nejprestižnějším a největším módním akcím na světě. Jeho tradice sahá do poloviny osmdesátých let 20. století. Své kolekce na něm prezentují špičkové britské módní značky a návrháři jako Vivienne Westwood, Gareth Pugh nebo Burberry, ale prostor pravidelně dostávají i módní talenty z celého světa.

„V letošním roce se podařilo navázat úzkou spolupráci s platformou Not Just a Label (NJAL), což je v současné době nejlepší odrazový můstek pro každého talentovaného návrháře, který chce prorazit na mezinárodním poli. Měsíční online návštěvnost NJAL adresy se pohybuje v řádech desítek milionů, nicméně NJAL je současně i respektovaným partnerem pro světoznámé módní značky ve vyhledávání nových jmen. Zástupci NJAL včetně šéfa právě pro talent scouting se osobně setkají s návrháři přímo na výstavě a dají mladým českým talentům cennou zpětnou vazbu,“ řekla Edita Kudláčová z Kreativního centra (HUB) Českého rozhlasu, které mezinárodní spolupráci s NJAL projektově připravilo.

Součástí Fashion Week je i projekt Last Fata Morgana, kterou připravilo České centrum v Londýně. Jde o jednu z výstav v prostoru Somerset House v centru Londýna. Dům bude plný prací mladých tvůrců z celého světa, na které se může vedle novinářů a profesionálů, podívat i široká veřejnost. Sedm návrhářů z pražské UMPRUM vybral vedoucí Ateliéru módní tvorby Pavel Ivančic. Jejich práce spojuje nový přístup k tradičním lokálním technikám - představí například tvarově extravagantní plstěné klobouky, gobelínové šaty nebo nová oděvní podoba původní Československé výtvarné techniky Art Protis.

Spustit audio