Potvrzeno: Škoda Octavia Tour pokračuje!

1. říjen 2010

Nejlevnější octavie nekončí. Naopak, na autosalónu v Paříži nám dnes bylo oficiálně potvrzeno, že model Octavia Tour má pokračování. Bude jím současná octavie v podobě, ve které jsme ji mohli poprvé spatřit v roce 2004 na ženevském autosalónu.

„Zvenčí bude nová Octavia Tour shodná s původní podobou druhé generace současného modelu. Uvnitř však bude stejná jako nyní vyráběná verze, ovšem nebude možné si objednat tak širokou výbavu. Pokud jde o motorizace, v Evropě budou nabízeny tři motory, ale u nás bude v nabídce pouze benzínová šestnáctistovka o výkonu 75 kilowattů,“ uvádí Evžen Krauskopf.

Základní cena modelu Octavia Tour ve verzi limuzína byla stanovena na 282.500 korun a 312.500 korun pro verzi kombi. Škodovka tak vlastně octavii elegantně zlevnila, protože ve výbavě Prima je současný model s motorem 1.4 o výkonu 59 kilowattů o 50 tisíc korun dražší a s výbavou Classic dokonce o 70 tisíc korun.

Škoda Octavia Tour II

Výbava odpovídá ceně, ale nabídne minimum, které dnes od auta očekáváme: airbagy řidiče a spolujezdce, ABS, servořízení, centrální zamykání, elektricky nastavitelná vnější zpětná zrcátka, čtyřramenný volant a výškově nastavitelné sedadlo řidiče.

Je ovšem s podivem, proč není v nabídce u nás tolik populární naftový motor, když pro Evropu bude nabízena dokonce motorizace 2.0 TDI s výkonem 81 kilowattů. Snad se časem dočkáme.

Škoda Octavia Tour II
autor: pgj
Spustit audio