Benefiční koncert pro Hospic svaté Alžběty v Brně, Maraton s roztroušenou sklerózou a Setkání křesťanů zemí střední a východní Evropy

27. únor 2016

Hospic svaté Alžběty v Brně pořádá benefiční koncert pro hospic, a to zítra (28. února) v 16.00 hodin v sále konventu Milosrdných bratří. Vystoupí na něm smíšený pěvecký sbor Rastislav s operními sólisty a za doprovodu Czech Virtuosi. V jejich podání zazní Velkopáteční oratorium Josepha Haydna Sedm posledních slov Vykupitelových doprovázené meditacemi Radovana Lukavského.

Maraton s roztroušenou sklerózou

Cvičením bojovat proti roztroušené skleróze se bude 4. března 2016 v Žirči u Dvora Králové nad Labem. Už pátý ročník Maratonu s roztroušenou sklerózou má ukázat, že s nevyléčitelnou roztroušenou sklerózou se dá bojovat cvičením.

Pořadatele můžete přijít podpořit v pátek v 18.00 hodin do areálu Domova svatého Josefa. Připravují pro vás s profesionálními fyzioterapeutkami kruhový trénink či posilování a další aktivity. Výtěžek bude věnován Domovu sv. Josefa na dovybavení nových prostor.


Setkání křesťanů zemí střední a východní Evropy

Blíží se jubilejní Setkání křesťanů zemí střední a východní Evropy. Letos se koná od 7. di 10. července v Budapešti. Program je rozmanitý od tematických přednášek a diskuzí přes biblická zamyšlení či bohoslužby až po koncerty, divadla, workshopy, sport nebo prohlídky města.

Organizátoři se budou v souvislosti s blížícím se výročím Martina Luthera věnovat i reformaci. Jedním z hlavních bodů bude přednáška na téma Reformace a budoucnost církví ve východní Evropě. Z České republiky cestu na setkání organizuje Českobratrská církev evangelická. Hlásit se můžete do konce března 2016!

Spustit audio