Pavel Horváth se stal novým fotbalovým expertem Radiožurnálu Sport

22. únor 2024

Řady sportovních expertů Radiožurnálu Sport nově rozšiřuje Pavel Horváth, bývalý fotbalový záložník a český reprezentant. Každé pondělí hodinu před polednem hodnotí v pořadu Desítka Pavla Horvátha víkendové fotbalové události na českých i evropských hřištích, v dalších dnech pak komentuje a glosuje veškeré zajímavé fotbalové dění.

Pavel Horváth ve své bohaté kariéře hrál za obě pražská „S“, v české lize také za Teplice a Jablonec, působil v portugalském Sportingu Lisabon, tureckém Galatasarayi Istanbul a v japonském klubu Vissel Kóbe. Svoji fotbalovou kariéru ukončil v sezoně 2014-2015 ve Viktorii Plzeň. Se Spartou a Plzní vyhrál pětkrát českou ligu, titul má také z Turecka a Portugalska. V letech 2010-2013 každý rok zvítězil v české anketě Fotbalista roku v kategorii Osobnost ligy. V současné době je trenérem fotbalového týmu Jiskra Domažlice. 

Čtěte také

"Těší nás, že v našem rádiu můžeme spolupracovat s řadou bývalých vynikajících sportovců, jejich vysílání je mezi posluchači velmi oblíbené. A Pavel Horváth má sportovním fanouškům určitě co nabídnout nejen díky jeho zkušenostem a skvělé kariéře, ale také přehledu, vtipu a nadhledu v nové roli fotbalového experta," uvedl šéfredaktor stanice Radiožurnál Sport Miroslav Bureš.

Horváth se tak zařadil k bývalé tenistce Andreje Sestini Hlaváčkové, hokejistovi Martinovi Procházkovi, cyklistovi Jiřímu Ježkovi, fotbalistovi Zdeňku Folprechtovi nebo běžkyni na lyžích Kateřině Neumannové, stejně jako hercům Davidu Novotnému, Pavlu Nečasovi nebo Ladislavu Hamplovi, jejichž pořady mají své místo ve vysílání Radiožurnálu Sport od roku 2021, kdy jediné sportovní rádio v Česku začalo vysílat.  

Spustit audio