Palačinky, které se vždy povedou
Palačinky, které se vždy povedou recept podle Ivo Růžičky ze Švejk restaurantu v Plzni Suroviny: 1 litr plnotučného mléka 1/2kg hladké mouky citrónová kůra z jednoho citronu 4 vejce 2 vanilkové cukry špetka soli Postup: Rozšleháme mléko s vejci, vanilkovým cukrem a špetkou soli. Potom dosypeme hladkou mouku a nakonec přidáme citrónovou kůru. Palačinky pečeme VŽDY na teflonové pánvi. Za tento poměr ingrediencí a postup dává pan šéfkuchař ruku do ohně !]]>
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor


Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.