Lucie Tomášková: Makrobiotika je selský rozum

11. listopad 2013

Stravovací návyky lidé často mění z etických, ale hlavně ze zdravotních důvodů. Nejinak tomu bylo u Lucie Tomáškové, které hrozila rakovina. Úplně obrátila svůj životní styl a z kancelářské reklamní manažerky se stala manažerkou a šéfkuchařkou ve své vlastní restauraci v Teplicích. Lucie je jednou z mála českých specialistů v oboru makrobiotiky.

Co přesně znamená žít jako makrobiotik? Jak velký vliv má stravování na stránky našeho života, včetně třeba té duchovní? Jak vnímá Lucie nabídku zdejších obchodů a co si myslí o velmi populářních televizních kuchařských show? A proč je pojem šéfkuchařina stále spíše mužkou dominantou?

Lucie Tomášková: Makrobiotika je selský rozum

  • Lucie Tomášková: Makrobiotika je
    selský rozum
    " style="">
    Lucie Tomášková: Makrobiotika je
    selský rozum
    " style="">
    Lucie Tomášková: Makrobiotika je
    selský rozum
0:00
/
24:14

Lucie Tomášková – v roce 2007 založila v severočeských Teplicích makrobiotickou restauraci Zahrada, kde je dnes šéfkuchařkou a manažerkou. O makrobiotice přednáší, pořádá kurzy vaření a workshopy. Letos získala ocenění Osobnost ústeckého kraje za rok 2012.

autoři: Robert Candra , Martin Melichar

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.