Uzená krkovice s křenovou omáčkou mandlemi
Recept pro dnešní den od šéfkuchaře Kolkovny na Starém Městě pražském Martina Faltuse.
Ingredience:
- Uzená krkovice - 0,5 kg
- Máslo - 0,1 kg
- Hladká mouka - 0,05 kg
- Hovězí vývar - 0,4 l
- Smetana - 0,2 l
- Drcené mandle - 0,05 kg
- Nastrouhaný křen - 4 lžíce
- Cukr
- Sůl
Postup:
- Z másla a mouky si v hrnci připravíme světlou jíšku
- Postupně za stálého míchání přiléváme vývar
- Přivedeme k varu a vaříme, dokud omáčka dostatečně nezhoustne
- Poté přidáme smetanu, dosladíme a dosolíme
- Nakonec přidáme strouhaný křen a drcené mandle, které jsme zlehka osmahli na pánvi
- Přivedeme k varu a hned vypneme
- Uzené maso přeléváme na talíři omáčkou a jako přílohu podáváme houskový knedlík
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka


Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.