Pečená žebra

Recept pro dnešní den od šéfkuchaře Kolkovny na Starém Městě pražském Martina Faltuse.

Ingredience:

  • Vepřová žebírka z pečeně nebo boku - 2 kg
  • Tomatová šťáva - 0,3 l
  • Česnek - 10 stroužků
  • Cibule - 0,1 kg 
  • Francouzská hrubozrnná hořčice -  0,1 kg
  • Krupicový cukr -  0,05 kg
  • Světlé pivo -  0,1 l
  • Sůl
  • Hrubý pepř

Postup:

  • Cibuli a česnek nasekáme najemno, přidáme tomatovou šťávu, hořčici, pivo a koření
  • Vymícháme  marinádu, do které vložíme žebírka a necháme nejlépe přes noc marinovat
  • Marinovaná žebírka přendáme na plech a pečeme 60 minut při 150 stupních zakrýté a dopékáme odkryté 30 minut při 170 stupních
autor: Denisa Jeřábková

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.