Bramboračka z lesních hub

Recept pro dnešní den od šéfkuchaře Kolkovny Martina Faltuse.

Ingredience:

  • 1 l vývaru
  • 30 g sádla
  • 3 menší brambory
  • 1/4 bulvy celeru
  • 2 petržele
  • 3 mrkve
  • 1 menší cibule
  • 1-2 stroužky česneku
  • hrst lesních hub
  • 1-2 lžíce hladké mouky
  • majoránka
  • pepř
  • kmín
  • petrželka

Postup:

  • Kořenovou zeleninu a brambory očistíme a nakrájíme na kostičky
  • Na sádle připravíme cibulovou jíšku, zalijeme ji vývarem  a přivedeme k varu
  • Vložíme zeleninu, brambory a předem namočené sušené houby (v sezoně čerstvé ), osolíme, okořeníme a vařímě doměkka
  • Na závěr přidáme utřený česnek dle chuti a krátce prohřejeme
  • Ozdobíme a podáváme nejlépe s chlebem
autor: Denisa Jeřábková

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.