Bramboračka z lesních hub
Recept pro dnešní den od šéfkuchaře Kolkovny Martina Faltuse.
Ingredience:
- 1 l vývaru
- 30 g sádla
- 3 menší brambory
- 1/4 bulvy celeru
- 2 petržele
- 3 mrkve
- 1 menší cibule
- 1-2 stroužky česneku
- hrst lesních hub
- 1-2 lžíce hladké mouky
- majoránka
- pepř
- kmín
- petrželka
Postup:
- Kořenovou zeleninu a brambory očistíme a nakrájíme na kostičky
- Na sádle připravíme cibulovou jíšku, zalijeme ji vývarem a přivedeme k varu
- Vložíme zeleninu, brambory a předem namočené sušené houby (v sezoně čerstvé ), osolíme, okořeníme a vařímě doměkka
- Na závěr přidáme utřený česnek dle chuti a krátce prohřejeme
- Ozdobíme a podáváme nejlépe s chlebem
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor


Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.