Čokoládovo-tvarohový dezert

Recept pro dnešní den od šéfkuchaře Kolkovny Martina Faltuse.

Ingredience:

  • 1/2 pytlíku dětských piškotů
  • 1 vanička měkkého tvarohu
  • 2 čokolády s karamelem
  • čokoládová poleva

Postup:

  • Čokoládu necháme rozpustit ve vodní lázni (Pracujeme rychle protože hrudkovatí)
  • Ještě teplou čokoládu vmícháme k tvarohu a vytvoříme tak hladký krém
  • Piškoty rozdělíme do misek ve 2 vrstvách
  • Zalijeme krémem a znovu poklademe piškoty
  • Čokoládový dezert necháme v lednici několik hodin ztuhnout
  • Dezert nakonec ozdobíme rozpuštěnou čokoládovou polevou a podáváme
autor: Denisa Jeřábková

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.