Čokoládovo-tvarohový dezert
Recept pro dnešní den od šéfkuchaře Kolkovny Martina Faltuse.
Ingredience:
- 1/2 pytlíku dětských piškotů
- 1 vanička měkkého tvarohu
- 2 čokolády s karamelem
- čokoládová poleva
Postup:
- Čokoládu necháme rozpustit ve vodní lázni (Pracujeme rychle protože hrudkovatí)
- Ještě teplou čokoládu vmícháme k tvarohu a vytvoříme tak hladký krém
- Piškoty rozdělíme do misek ve 2 vrstvách
- Zalijeme krémem a znovu poklademe piškoty
- Čokoládový dezert necháme v lednici několik hodin ztuhnout
- Dezert nakonec ozdobíme rozpuštěnou čokoládovou polevou a podáváme
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor


Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.