Křenové fazole

Recept pro dnešní den od šéfkuchaře Kolkovny Martina Faltuse.

Ingredience:

  • 300 g fazolí
  • 100 g měkkého salámu
  • 1 malá cibule
  • 200 g majonézy
  • 6 lžic křenu
  • ocet
  • cukr
  • pepř
  • sůl

Postup:

  • Fazole přes noc namočíme. Ráno je uvaříme doměkka a necháme vychladnout
  • Křen a cibuli očistíme a nastrouháme najemno
  • Salám nakrájíme na jemné proužky
  • Vše promícháme s majonézou
  • Salát ochutíme a znovu promícháme
  • Salát necháme alespoň 2 hodiny uležet
autor: Denisa Jeřábková

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.