Těstoviny s kuřecím masem a chřestem

Recept pro dnešní den od šéfkuchaře Kolkovny Martina Faltuse.

Ingredience:

  • 3 lžíce suchého bílého vína 
  • 100 g ricotty
  • 1 ks středně velké cibule
  • 2 lžíce dijonské hořčice
  • 300 g kuřecích prsou
  • 200 g těstovin
  • mletý pepř
  • 250 g nakrájeného blanšírovaného chřestu
  • sůl
  • olivový olej
  • 200 g konzervovaných vodních kaštanů

Postup:

  • Uvaříme těstoviny podle návodu
  • Mezitím rozehřejeme v těžkém kastrolu olej a cibuli  na plátky na něm podusíme doměkka, přidáme očištěný chřest a na plátky nakrájené vodní kaštany a za stálého míchání minutu vaříme
  • Snížíme teplotu a přidáme ricottu, hořčici, víno, sůl a trochu pepře
  • Přidáme kuřecí prsa nadrobno nakrájené a necháme 3 - 4 minuty prohřát (Pozor, aby se omáčka nevařila!)
  • Těstoviny necháme okapat a přidáme je do omáčky
  • Dobře promícháme
autor: Denisa Jeřábková