Bulgur se zeleninou

Recept pro dnešní den od šéfkuchaře Kolkovny Martina Faltuse.

Ingredience:

  • 200 g bulguru
  • 50 g oleje
  • 1 lžička kari
  • vývar dle potřeby
  • 1 cibule 
  • 2 stroužky česneku 
  • 100 g žampionů
  • 100 g čerstvé papriky
  • 100 g rajčat
  • 100 g pórku 
  • 1 jarní cibulka
  • 1 mrkev
  • sůl

Postup:

  • Cibuli orestujeme na oleji do sklovata, pak přidáme na plátky nakrájený česnek, přisypeme žampiony na kostičky, orestujeme a vsypeme bulgur
  • Promícháme, posypeme kari, zamícháme a zalijeme horkým vývarem
  • Přiklopíme pokličkou a necháme na malém ohni dusit
  • Po 10 minutách přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev a dusíme dalších10 minut
  • Pak přimícháme na kostičky nakrájenou papriku, na plátky nakrájená rajčata a na drobno pokrájený pórek a zelenou cibulku
  • Dle potřeby ještě přidáme vývar, zamícháme, vypneme sporák, přiklopíme a necháme zeleninu v horkém bulguru prohřát
  • Bulgur nemá být rozvařený, ale sypký a křupavý 
autor: Denisa Jeřábková

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.