Bulgur se zeleninou
Recept pro dnešní den od šéfkuchaře Kolkovny Martina Faltuse.
Ingredience:
- 200 g bulguru
- 50 g oleje
- 1 lžička kari
- vývar dle potřeby
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 100 g žampionů
- 100 g čerstvé papriky
- 100 g rajčat
- 100 g pórku
- 1 jarní cibulka
- 1 mrkev
- sůl
Postup:
- Cibuli orestujeme na oleji do sklovata, pak přidáme na plátky nakrájený česnek, přisypeme žampiony na kostičky, orestujeme a vsypeme bulgur
- Promícháme, posypeme kari, zamícháme a zalijeme horkým vývarem
- Přiklopíme pokličkou a necháme na malém ohni dusit
- Po 10 minutách přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev a dusíme dalších10 minut
- Pak přimícháme na kostičky nakrájenou papriku, na plátky nakrájená rajčata a na drobno pokrájený pórek a zelenou cibulku
- Dle potřeby ještě přidáme vývar, zamícháme, vypneme sporák, přiklopíme a necháme zeleninu v horkém bulguru prohřát
- Bulgur nemá být rozvařený, ale sypký a křupavý
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor


Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.