Houbový bulgur
Recept pro dnešní den od šéfkuchaře Kolkovny Martina Faltuse.
Ingredience:
- 150 g pšeničného bulguru
- 0,4 l vývaru
- 4 lžíce oleje
- 2 cibule
- zelená petrželka
- bazalka
- kurkuma
- 300 g hub
- 100 g celeru
- 100 g mrkve nakrájené plátky
- 2 stroužky rozetřeného česneku
- 1 čerstvá paprika na nudličky
Postup:
- Houby nakrájíme na tenčí plátky a osmahneme na oleji
- Přidáme cibuli, celer, mrkev, česnek, podlijeme trochou vody a dusíme 15 minut
- Pak přidáme bulgur, zalijeme 400 ml vývaru a společně dusíme ještě dalších 15 minut
- Nakonec přidáme nakrájenou petrželku a bazalku
- Dochutíme kořením, případně vmícháme smetanu
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka


Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.