Vegetariánská cizrna
Recept pro dnešní den od šéfkuchaře Kolkovny Martina Faltuse.
Ingredience:
- 400 g naklíčené cizrny
- 2 cibule
- 3 lžíce oleje
- 1 šálek zeleninového vývaru
- 500 g drcených rajčat z konzervy
- 4 stroužky česneku
- pepř
- mletý koriandr
- 150 ml kysané smetany
- čerstvá bazalka
- Pokrájenou cibuli zpěníme na oleji
- Přidáme k ní naklíčenou cizrnu, opražíme, okořeníme, zalijeme zeleninovým vývarem a dusíme do poloměkka
- Přidáme drcená rajčata, nadrobno natrhané lístky bazalky a společně chvíli provaříme
- Odstavíme z ohně a před podáváním přimícháme smetanu ochucenou rozetřeným česnekem
- Podáváme s rýží
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka