Vegetariánská cizrna

Recept pro dnešní den od šéfkuchaře Kolkovny Martina Faltuse.

Ingredience:

  • 400 g naklíčené cizrny
  • 2 cibule
  • 3 lžíce oleje
  • 1 šálek zeleninového vývaru
  • 500 g drcených rajčat z konzervy
  • 4 stroužky česneku
  • pepř
  • mletý koriandr
  • 150 ml kysané smetany
  • čerstvá bazalka
Postup:
  • Pokrájenou cibuli zpěníme na oleji
  • Přidáme k ní naklíčenou cizrnu, opražíme, okořeníme, zalijeme zeleninovým vývarem a dusíme do poloměkka
  • Přidáme drcená rajčata, nadrobno natrhané lístky bazalky a společně chvíli provaříme
  • Odstavíme z ohně a před podáváním přimícháme smetanu ochucenou rozetřeným česnekem
  • Podáváme s  rýží
autor: Denisa Jeřábková