Vepřová panenka se švestkami
Recept pro dnešní den od šéfkuchaře Kolkovny Martina Faltuse.
Ingredience:
- 4 válečky z vepřové panenky po 150 g
- 100 g sušených švestek
- 50 g sekaných vlašských jader
- 0,1 l červeného vína
- vývar na podlévání
- olej
- sůl
Postup:
- Sušené švestky nakrájíme a zakapeme vínem
- Vepřovou panenku nařízneme dlouhým špičatým nožem tak, aby vznikl otvor, který vyplníme namočenými švestkami a ořechy
- Panenku zavřeme párátky, osolíme a na oleji opečeme
- Potom podlijeme trochou vývaru a zvolna pečeme doměkka
- Podáváme s bramborovou kaší
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor


Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.