Kuřecí prsa plněná hruškou a nivou
Recept pro dnešní den od šéfkuchaře Kolkovny Martina Faltuse.
Ingredience:
- 4 větší kuřecí prsa
- snítka petrželky, tymiánu a bazalky
- 1 hruška
- 100 g nivy
- 2 brambory
- 250 g koktejlových rajčátek
- 2 stonky řapíkatého celeru
- 1 červená cibule
- sůl
- pepř
Postup:
- Prsa očistíme a v každém vyřízneme kapsu
- Naplníme ji vždy kouskem sýru a hrušky
- Bylinky nasekáme najemno a každé naplněné prso v nich důkladně obalíme
- Osolíme, opepříme a opečeme na rozpálené pánvi a poté necháme ještě 10 minut dojít v troubě při 180 stupních
- Mezitím připravíme zeleninovou přílohu
- Oloupané brambory nakrájíme na kostičky a zhruba 10 minut vaříme
- Poté je scedíme a vložíme do pánve s nadrobno nakrájeným celerem, cibulí, celými rajčátky a orestujeme
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka