Špagety s chobotnicí
Recept pro dnešní den od šéfkuchaře Kolkovny Martina Faltuse
Ingredience:
- 400 g domácích špaget
- 150 g chobotnice
- 100 g šalotky
- 1 červená chilli paprička
- 1 stroužek česneku
- 0,5 dcl olivového oleje
- 1 lžička sépiového barviva
- čerstvá bazalka
- oregano
- divoké koření (bílý a černý pepř, bobkový list, nové koření a snítka čerstvého rozmarýnu)
Postup:
- Na olivovém oleji zprudka orestujeme šalotku, česnek a předem uvařené chobotnice
- Chobotnice vaříme v citrónové vodě s divokým kořením, špetkou soli a trochou červeného vína
- Dochutíme drceným bílým pepřem, chilli kořením, bazalkou a oreganem
- Špagety vaříme ve slané vodě podle návodu
- Vše na pánvi pečlivě promícháme a nakonec přidáme sépiovou barvu
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor


Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.