Špagety s chobotnicí

Recept pro dnešní den od šéfkuchaře Kolkovny Martina Faltuse

Ingredience:

  • 400 g domácích špaget
  • 150 g chobotnice
  • 100 g šalotky
  • 1 červená chilli paprička
  • 1 stroužek česneku
  • 0,5 dcl olivového oleje
  • 1 lžička sépiového barviva
  • čerstvá bazalka
  • oregano
  • divoké koření (bílý a černý pepř, bobkový list, nové koření a snítka čerstvého rozmarýnu)

Postup:

  • Na olivovém oleji zprudka orestujeme šalotku, česnek a předem uvařené chobotnice 
  • Chobotnice vaříme v citrónové vodě s divokým kořením, špetkou soli a trochou červeného vína
  • Dochutíme drceným bílým pepřem, chilli kořením, bazalkou a oreganem
  • Špagety vaříme ve slané vodě podle návodu
  • Vše na pánvi pečlivě promícháme a nakonec přidáme sépiovou barvu
autor: Denisa Jeřábková

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.