Špagety s chobotnicí
Recept pro dnešní den od šéfkuchaře Kolkovny Martina Faltuse
Ingredience:
- 400 g domácích špaget
- 150 g chobotnice
- 100 g šalotky
- 1 červená chilli paprička
- 1 stroužek česneku
- 0,5 dcl olivového oleje
- 1 lžička sépiového barviva
- čerstvá bazalka
- oregano
- divoké koření (bílý a černý pepř, bobkový list, nové koření a snítka čerstvého rozmarýnu)
Postup:
- Na olivovém oleji zprudka orestujeme šalotku, česnek a předem uvařené chobotnice
- Chobotnice vaříme v citrónové vodě s divokým kořením, špetkou soli a trochou červeného vína
- Dochutíme drceným bílým pepřem, chilli kořením, bazalkou a oreganem
- Špagety vaříme ve slané vodě podle návodu
- Vše na pánvi pečlivě promícháme a nakonec přidáme sépiovou barvu
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka