Zelná polévka s uzeným tofu
Recept pro dnešní den od šéfkuchaře restaurace V Kolkovně Martina Faltuse.
Ingredience
- 500 gramů kysaného zelí
- 1 balení uzeného tofu
- 4 lžíce zakysané smetany
- 2 lžičky mleté sladké papriky
- 5 stroužek česnek
- zeleninový vývar
- 2 brambory
- kmín
- majoránka
Postup
V hrnci podusíme kysané zelí a koření. Když je zelí poloměkké, dolijeme je vývarem a přidáme oloupané a na kostky nakrájené brambory. Vaříme, až zelí i brambory změknou. Tofu nakrájíme na kostky a přidáme spolu s prolisovaným česnekem. Ještě krátce povaříme a podáváme se lžící zakysané smetany.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor


Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.