Zelná polévka s uzeným tofu
Recept pro dnešní den od šéfkuchaře restaurace V Kolkovně Martina Faltuse.
Ingredience
- 500 gramů kysaného zelí
- 1 balení uzeného tofu
- 4 lžíce zakysané smetany
- 2 lžičky mleté sladké papriky
- 5 stroužek česnek
- zeleninový vývar
- 2 brambory
- kmín
- majoránka
Postup
V hrnci podusíme kysané zelí a koření. Když je zelí poloměkké, dolijeme je vývarem a přidáme oloupané a na kostky nakrájené brambory. Vaříme, až zelí i brambory změknou. Tofu nakrájíme na kostky a přidáme spolu s prolisovaným česnekem. Ještě krátce povaříme a podáváme se lžící zakysané smetany.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka


Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.