Polévka z červené čočky a kokosového mléka

Recept pro dnešní den od šéfkuchaře belgické restaurace Les Moules Radka Vlasáka.

Ingredience - 4 porce:

  • 120 g  červené čočky loupané       
  • 1 l kokosového mléka
  • 30 g česneku                                     
  • 0,2 dcl oleje                                        
  • kurkuma mletá
  • římský kmín mletý
  • koriandr nať
  • sůl

Příprava:

  • Červenou čočku přes noc namočíme
  • Asi 1/3 čočky vyndáme, zbytek uvaříme (10 minut)
  • Ve vedlejším hrnci na oleji orestujeme sekaný česnek, na špičku nože kurkumy, stejně římského kmínu
  • Zalejeme kokosovým mlékem, přidáme uvařenou čočku a zavaříme
  • Po minutě rozmixujeme dohladka a dosolíme
  • Při podávání přidáme odebranou čočku a sypeme sekaným koriandrem
autor: Denisa Jeřábková