Polévka z červené čočky a kokosového mléka
Recept pro dnešní den od šéfkuchaře belgické restaurace Les Moules Radka Vlasáka.
Ingredience - 4 porce:
- 120 g červené čočky loupané
- 1 l kokosového mléka
- 30 g česneku
- 0,2 dcl oleje
- kurkuma mletá
- římský kmín mletý
- koriandr nať
- sůl
Příprava:
- Červenou čočku přes noc namočíme
- Asi 1/3 čočky vyndáme, zbytek uvaříme (10 minut)
- Ve vedlejším hrnci na oleji orestujeme sekaný česnek, na špičku nože kurkumy, stejně římského kmínu
- Zalejeme kokosovým mlékem, přidáme uvařenou čočku a zavaříme
- Po minutě rozmixujeme dohladka a dosolíme
- Při podávání přidáme odebranou čočku a sypeme sekaným koriandrem
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.
František Novotný, moderátor


Setkání s Karlem Čapkem
Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.