Mušle s řapíkatým celerem a chilli

Recept pro dnešní den od šéfkuchaře Tomáše Stehlíka.

Ingredience na 2 porce:

1 kg čerstvých slávek
3 lžíce olivového oleje
3 stvoly řapíkatého celeru nakrájeného na slabší plátky
1 lžíce nasekaného čerstvého zázvoru
1 lžička nasekaného česneku
2 malé chilli papričky
1 lžíce šťávy z limetek
10 lístků čerstvé bazalky
pepř

Postup:

1. Mušle přeberte a otevřené rovnou vyhoďte. Zavřené mušle očistěte kartáčkem od řas a písku.

2. Ve větším kastrolu odpovídajícímu množství mušlí, zahřejte olivový olej, přidejte zázvor s česnekem a chilli. Přidejte řapíkatý celer a orestujte.

3. Na orestovanou směs nasypte mušle, opepřete a okyselte limetkovou šťávou.

4. Nechte asi 3 minuty vařit na středním plameni pod poklicí.

5. Na závěr přidejte bazalku. Podávejte třeba s čerstvou bagetou.

Poznámka:

autor: Denisa Jeřábková