Taglierini s mořskými plody
Recept pro dnešní den od šéfkuchaře Tomáše Stehlíka.
Ingredience:
- taglierini
- 4 krevety
- kalamáry 100 g
- 12 slávek
- olivový olej 100 ml
- 1 stroužek česneku
- chilli sušené nebo čerstvé
- sůl
- pepř černý
- velkolistá petržel
- bílé víno 50 ml
- 2 rajčata
- máslo 20 g
Postup:
- Těstoviny uvaříme v osolené vodě
- Rajčata rozřízneme na šestiny, vyřízneme semínka a dužinu nakrájíme na kostičky
- Krevety oloupeme a jejich hlavy vymačkáme do misky
- Kalamáry očistíme a pokrájíme
- Slávky omyjeme a zkontrolujeme, že jsou zavřené (otevřené vyhodíme)
- Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky a spolu se špetkou chilli orestujeme na rozpálené pánvi s olivovýmn olejem
- Přidáme vymačkané vnitřky z hlav krevet, které omáčce dodají silnou rybí chuť
- Poté přidáme krevety, kalamáry a slávky
- Lehce promícháme a zastříkneme vínem
- Po chvilce se začnou slávky otevírat. Vyjmeme je z pánve, aby se nevysušily
- Necháme odvařit víno, přidáme uvařené těstoviny, nasekanou velkolistou petržel a zakápneme olivovým olejem
- Pokud chceme mít omáčku krémovou, přidáme kostičku másla a omáčku již nevaříme
- Nakonec přidáme nakrájená rajčata a promícháme
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka