Pečený losos marinovaný v miso-limetkové marinádě
Recept pro dnešní den od šéfkuchaře Tomáše Stehlíka.
Suroviny - 4 porce:
- 1 hrneček cukru krystal
- 1 hrneček vody
- 1 hrneček miso pasty (pasty z fermentovaných sojových bobů)
- šťáva z 1 limety
- 600 g filetů z lososa
Postup:
- Cukr a vodu přivedeme k varu a pomalu na střední plamen vaříme, dokud se nesvaří o třetinu
- Rozvar stáhneme z ohně a po vystydnutí přimícháme miso pastu a limetkovou šťávu
- Marinádu natřeme na jednotlivé porce ryb a necháme asi 8 hodin marinovat
- Rybu pečeme na 220 stupňů asi 8 minut
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.
František Novotný, moderátor


Setkání s Karlem Čapkem
Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.