Avokádový dip Guacamole

Recept pro dnešní den od šéfkuchaře restaurace Coda Davida Šaška.

  • Jedna miska
  • Příprava: 10min
  • Obtížnost I.

Ingredience:

  • 2 avokáda dobře zralá „ready to eat“
  • 1-2 menší stroužky česneku (utřený)
  • 1 rajče nakrájené na mini kostičky (bez dužiny)
  • 30 g jemně pokrájené šalotky
  • Citrónová šťáva dle chuti
  • Sůl dle chuti
  • Čerstvě mletý černý pepř
  • 20 lístků čerstvého koriandru 
  • Na špičku nože posekané chilli papričky nebo pár kapek Tabasca

Postup: 

  • Avokádo oloupeme, vyndáme pecku, rozmačkáme vidličkou (nebo můžeme krátce a rychle umixovat)
  • Ihned přidáme ostatní ingredience kromě rajčat
  • Opět mačkáme a promícháváme vidličkou, dokud nevznikne jemnější pasta
  • Pak přidáme rajčata a znovu promícháme
  • Dáme vychladit a v zápětí podáváme
  • Tento dip je nejlepší čerstvý, připravený tak hodinu předem 

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.