Avokádový dip Guacamole
Recept pro dnešní den od šéfkuchaře restaurace Coda Davida Šaška.
- Jedna miska
- Příprava: 10min
- Obtížnost I.
Ingredience:
- 2 avokáda dobře zralá „ready to eat“
- 1-2 menší stroužky česneku (utřený)
- 1 rajče nakrájené na mini kostičky (bez dužiny)
- 30 g jemně pokrájené šalotky
- Citrónová šťáva dle chuti
- Sůl dle chuti
- Čerstvě mletý černý pepř
- 20 lístků čerstvého koriandru
- Na špičku nože posekané chilli papričky nebo pár kapek Tabasca
Postup:
- Avokádo oloupeme, vyndáme pecku, rozmačkáme vidličkou (nebo můžeme krátce a rychle umixovat)
- Ihned přidáme ostatní ingredience kromě rajčat
- Opět mačkáme a promícháváme vidličkou, dokud nevznikne jemnější pasta
- Pak přidáme rajčata a znovu promícháme
- Dáme vychladit a v zápětí podáváme
- Tento dip je nejlepší čerstvý, připravený tak hodinu předem
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor


Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.