Kuře Adobo

Recept pro dnešní den od šéfkuchaře Tomáše Stehlíka.

Ingredience - 4 porce:

  • 2 plž. rostlinného oleje
  • 1 kuře rozporcované na jednotlivé porce
  • 4  stroužky česneku
  • 1 hrneček ovocného octa (jablečného)
  • ½ hrnečku sójové omáčky
  • 3 plž. cukru
  • 2 bobkové listy
  • 2 člž. černého celého pepře
  • 1 větší cibule nakrájená na silnější kolečka

Postup:

  • Kuřecí kousky naložíme do směsi sójové omáčky, octa, koření a cukru s česnekem
  • Necháme odstát a pak maso opečeme na oleji
  • Zastříkneme vodou a zbylou marinádou a dáme pod pokličkou péct do trouby na 180 °C
  • Když je maso měkké, přidáme cibuli a necháme jen prohřát
  • Zdobíme usmaženým na tvrdo uvaženým vejcem
  • Podáváme s rýží
autor: Denisa Jeřábková