Jitrocelový sirup
Recept pro dnešní den od šéfkuchaře belgické restaurace Les Moules Radka Vlasáka.
Ingredience:
- Listy s kořínky jitrocelu - 1 kg
- Cukr krystal - ¼ kg
Postup:
- Čerstvě natrhaný jitrocel zbavíme stonku s květem a listy a kořínky dobře omyjeme
- Nasekáme najemno, přidáme cukr, dobře promícháme, dáme do sklenice a zatížíme
- Na slunném místě necháme odstát 2 dny
- Propasírujeme přes sítko
- Cukr vytáhne z jitrocelu šťávu a tu potom použijeme jako vitamínovou bombu třeba při nachlazení
- Silice jitrocelu obecně blahodárně působí při problémech horních cest dýchacích
- Užíváme po lžičkách několikrát denně
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka