Chlebový pudink s jablky a rozinkami

Zbyl vám chleba nebo veka? A máte jabka? Pak vyzkoušejte náš recept. Připravil ho šéfkuchař hotelu Aria David Šašek.

Ingredience:

8 žloutků
300 ml plnotučného mléka
300 ml smetany
175 g cukru krupice
1 vanilkový lusk nebo 1 lžička vanilkového aroma
asi 150 g rozpuštěného másla
hrst rozinek, hrst sultánek
1 a půl bochníku toustového chleba nebo dvě veky

Postup:

1. Mléko, žloutky, smetanu, cukr a vanilkovou esenci smíchejte dohromady. Pekáček vymažte máslem.

2. Asi centimetrové plátky veky nebo chleba bohatě namáčejt v nálevu, aby byl hodně nasáknutý. Rovnou z nálevu klaďte plátky na dno pekáče, vrstvu potřete a pokapejte rozpuštěným máslem, posypte rozinkami a sultánkami.

3. Vrstvěte tak, aby poslední vrstvu tvořil chléb. Zbytek namáčecí směsi rovnoměrně nalijte navrch a dejte na dvě hodiny uležet do lednice.

4. Vložte do rozpálené trouby a pečtee na 145°C asi 45 minut. Podáv zlehka přelité rumovou omáčkou.

Sendvič s mrkví, medem a slunečnicovými semínky

autor: Denisa Jeřábková

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.