Chlebový pudink s jablky a rozinkami
Zbyl vám chleba nebo veka? A máte jabka? Pak vyzkoušejte náš recept. Připravil ho šéfkuchař hotelu Aria David Šašek.
Ingredience:
8 žloutků
300 ml plnotučného mléka
300 ml smetany
175 g cukru krupice
1 vanilkový lusk nebo 1 lžička vanilkového aroma
asi 150 g rozpuštěného másla
hrst rozinek, hrst sultánek
1 a půl bochníku toustového chleba nebo dvě veky
Postup:
1. Mléko, žloutky, smetanu, cukr a vanilkovou esenci smíchejte dohromady. Pekáček vymažte máslem.
2. Asi centimetrové plátky veky nebo chleba bohatě namáčejt v nálevu, aby byl hodně nasáknutý. Rovnou z nálevu klaďte plátky na dno pekáče, vrstvu potřete a pokapejte rozpuštěným máslem, posypte rozinkami a sultánkami.
3. Vrstvěte tak, aby poslední vrstvu tvořil chléb. Zbytek namáčecí směsi rovnoměrně nalijte navrch a dejte na dvě hodiny uležet do lednice.
4. Vložte do rozpálené trouby a pečtee na 145°C asi 45 minut. Podáv zlehka přelité rumovou omáčkou.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor


Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.