Chorvatská pomazánka

Recept pro dnešní den od šéfkuchaře restaurace Na Jezerce Pavla Kýzra.

Ingredience - 4 porce:

  • gothaj 200 g
  • koření čubřica drcené 2 čajové lžičky
  • 1 červená cibule
  • majonéza 150 g
  • paprika mletá sladká
  • 4 vejce
  • 2 tavené sýry
  • sůl a pepř

Postup: 

  • Vejce umícháme na rozpálené pánvi společně s dvěma trojúhelníčky taveného sýra a osolíme. 
  • Necháme vychladnout. 
  • Gothaj nakrájíme na malé čtverečky, smícháme s majonézou, přidáme nadrobno nakrájenou červenou cibuli a vše smícháme s vychladlými míchanými vejci s taveným sýrem. 
  • Přidáme koření čubřica, červenou papriku a podle chuti sůl a pepř. 
  • Můžeme přidat i čerstvou nasekanou petrželku nebo pažitku. 
autor: Denisa Jeřábková